fa55c8bad0e242eb7986dc1135b50adb XL

Fokozd az ügyfélélményt villámcsődülettel!


Az elmúlt hetek témája a promóciószervezés volt, ehhez kapcsolódva érdemes megemlíteni egy különleges eszközt, amelyet persze nem fogok a promóciós eszközök közé sorolni, nehogy meglincseljenek a szakmabeliek, de (többek között) vásárlásösztönzésre is remekül bevethető.

A karácsonyi őrületben külön hálásak lesznek neked az elcsigázott, ajándék után futkosó, abba lassan belefáradó vásárlók, ha feldobod őket valami különlegességgel. De a szilveszteri, majd később a farsangi készülődés idején is rendkívül stílszerű és emlékezetes tud lenni egy villámcsődület, ismertebb nevén a flash mob.

Ha van lehetőség rá, lehet erre komoly műsorral (koreográfiával, zenével… stb.) is készülni, de igazából az élményt a szokatlansága és a váratlansága jelenti, így az sem baj, ha nem sikerül egy tánckart vagy egy szimfonikus zenekart az üzleted elé szervezni, a jó ötlet és a kreativitás nagy segítségedre tud lenni.

flash mob2

De nézzük, mi is az a flash mob! Ez a viszonylag új jelenség (2003-ban, New York Cityben-ben ütötte fel a fejét) a figyelemfelkeltés, a demonstráció új eszköze lett, és az elmúlt 10 év alatt nagy utat járt be, a társadalom szinte minden színterén megfordult, így ma már az üzleti életben is sikeresen alkalmazzák.

A kifejezés magyar nyelvre fordítása nem egyszerű, talán a „villámcsődület” a legfrappánsabb szavunk rá, de többnyire inkább angolul használjuk. Emberek olyan szervezett megmozdulását jelenti, amely egy hétköznapi szituációban, nyilvános helyen jön létre hirtelen. A résztvevők valami szokatlan, a közegbe nem illő tevékenységet végeznek (táncolnak, énekelnek, performance-t adnak elő) majd miután lezajlik ez a rövidke kis villámesemény, hirtelen minden visszaáll a régi kerékvágásba, és megy tovább a megszokottak szerint.

A célja mindennek nem más, mint a figyelemfelkeltés valami nagyon egyedi, különleges és szokatlan módon, élményt jelentve azok számára, akik éppen a helyszínen tartózkodnak, és  belecsöppennek az eseménybe. Gyakran készül vírusvideó is ezekről a flash mob-okról, némelyik óriási nézettséggel megy körbe a világhálón. Vesd be Te is ezt a fiatalos, lendületes figyelemfelkeltő eszközt a céged és a termékeid megismertetése érdekében!

Ajánlott bejegyzések