787ae9ec9023a82f5aa7e4c1a64f73cb XL

Fejleszd az ügyfélélményt rendezvénymarketinggel!


Végy egy ötletet, hozzá lehetőleg egy emlékezetes, extrém helyszínt, ízletes ételeket és minőségi italokat, tégy bele egy színvonalas műsort vagy programot – persze mindezt a megfelelő arányban –, majd jól keverd össze, és fűszerezd meg humorral, kreativitással, játékkal! Az így létrejött „finomság” fogyasztható ügyfelekkel, a cég legfontosabb partnereivel, a média képviselőivel, a potenciális vevőkörrel vagy a kollégákkal.

Az év vége, a karácsonyi hangulat mindig jó apropó arra, hogy kicsit kimozduljunk a megszokott hétköznapok világából, és valami extrém, különleges élménnyel erősítsük vállalkozásunk image-ét. Az egyik leghatékonyabb eszköz erre a rendezvénymarketing, amely az ügyfélélmény (Customer Experience, CX) megteremtésében nagyszerű segítség lehet.

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint egyre több vállalat számára a pozitív ügyfélélmény megteremtése olyannyira fontos, hogy a stratégiai célok között egyre előkelőbb helyet foglal el. Az elégedettség és a lojalitás növelésére számos vezető kiemelt helyen kezeli ezt a területet a vállalat stratégiájában, marketingkommunikációjában, és az üzleti siker egyik zálogának tartja. Ennek legfőbb oka az, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak, egyre többet várnak el szolgáltatójuktól, sőt egyre nagyobb számban többet is hajlandók fizetni azért, hogy magasabb ügyfélélményben részesüljenek… az igények pedig évről évre növekednek, ami tavaly még megfelelt, az idén már kevés.

Christmas creative event

A rendezvénymarketing célja nem csupán az, hogy kellemes perceket szerezzen a résztvevőknek, hanem sokkal inkább az üzleti kapcsolatok elmélyítése, az arculatépítés, személyesebb kontaktus kialakítása. A közös élmények és rendhagyó, fesztelen légkör révén új tartalommal gazdagodhatnak a formális kapcsolatok, és egy gondosan felépített kreatív esemény különleges lehetőséget ad arra, hogy színes és maradandó mondanivalót közöljön cégünkről. A harmonikusan kombinált program-, látvány- és gasztronómiai elemek, leleményesen alkalmazott hang- és fénytechnika élménnyé formálja az üzenetet, így sokáig emlékeznek rá.

Eseménytípustól függően a büdzsé nagysága széles skálán mozog, így a kisebb „pénztárcájú” vállalkozóktól a komolyabb összegeket megengedni tudó vállalatokig, bárki hatékonyan tudja alkalmazni ezt az eszközt.

A 2. részt olvastad?

Ajánlott bejegyzések