94d43e327d9303539cb1e2aac7032668 XL

Legyen Neked is honlapod! – Miért fontos?


Ma már nincs az a vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne legyen weboldala. Folytasson bármilyen tevékenységet, legyen jól kiépült kapcsolatrendszere, nem engedheti meg magának senki, hogy az internet adta lehetőségeket ne használja ki.

Íme néhány ok, hogy miért is fontos a céges honlap elkészítése és folyamatos karbantartása:

  1. Mivel ma már egyre több magánszemély és cég rendelkezik internet hozzáféréssel, egyre szélesebb körben tudjuk megismertetni vállalkozásunk tevékenységét, termékeit.
  2. A honlap az egyik legköltséghatékonyabb eszköz a marketingkommunikáció széles palettáján. Ha ügyesek vagyunk, és megvan a megfelelő szaktudás, nagyon minimális költséggel egész komoly eredményeket is elérhetünk.
  3. Remek megoldás az ügyfelekkel való kapcsolattartásban is egy honlap, hiszen az ügyfelek igénye, kérdése, kérése azonnal eljut hozzánk, és a válaszlehetőség is azonnali. Ezen kívül aktuális információk közlésére is kiválóan alkalmas.
  4. Ráadásul a weboldal az a „munkatárs”, aki a nap 24 órájában képes tartani a frontot, az év valamennyi napján. Mindez idő alatt nem lankad a vásárlók, látogatók felé való közlékenysége sem, és Rád sem puffog, hogy mennyire kihasználod.
  5. Remek reklámfelületként is funkcionál a saját honlap, felkelti a figyelmet, megadja a szükséges információt, képes vágyat ébreszteni a vásárlásra, és a látogatót aktivitásra serkenti.
  6. Miután népszerűsítette a termékünket, el is adja. Kényelmes ez nekünk is, de a fogyasztónak is, így mindketten jól járunk, nem beszélve azokról a költségekről (üzlethelység, eladó bére, járulékai), amelyeket így megspórolhatunk. A weboldal tehát nagyszerű értékesítő.
  7. Általa olyan piacok válnak elérhetővé, amelyek meghódításáról még csak nem is álmodtunk.
  8. Bármilyen változás történik, pillanatokon belül lehet a honlapon kommunikálni, hiszen az információfrissítés csak másodpercek kérdése, szakember pedig nem szükséges hozzá, mi magunk elvégezzük.
  9. A mérőeszközök segítségével számos információt tudhatok meg a látogatókról. Azokra a kérdésekre is szívesebben válaszolnak ismeretlenül, amelyeknek hasznát vehetem a piacom felmérésében (demográfiai, szocio-ökonómiai, fogyasztói szokásokkal kapcsolatos kérdések stb.). A velünk kapcsolatos véleményüket, benyomásukat is őszintébben megosztják, mint szemtől szembe.
  10. A versenyben maradás elengedhetetlen feltétele, hogy a virtuális térben is jelen legyünk, és erősítsük jelenlétünket, itt is reagáljunk a konkurencia tevékenységére, vagy akár megelőzzük különböző megoldásokban… mindehhez elengedhetetlen ma már a saját honlap.

(Joelene Orlando, az eMarketing Answers tanácsadójának cikke nyomán)

Ajánlott bejegyzések