e2bf3b11df0b872112757f1c2fee6e32 XL

Technológia és kreativitás – Alfa és omega a marketingben


A technológia fejlődésével egyre könnyebb a vállalkozások dolga, egyre inkább labdába tudnak rúgni a mikro-, kis- és közepes vállalkozások is, ha ügyesen használják fel marketingkommunikációjukban az internet és a technológia adta lehetőségeket, és van egy kis kreativitás és humor is a tarsolyukban. A büdzsét ugyanis mindig a jó ötlet tudja kiegészíteni.

Nemrégiben rendezték meg a szlovéniai Golden Drumot, ahol kiderült, hogy melyek voltak azok a vírusvideók, amelyek leginkább elnyerték az internetezők tetszését. Hétfőtől a Facebook-on megmutatjuk az első öt helyezést elért videót, melyek között egy magyar is szerepel.

Ha az idei évnek mottót kellene adnunk, talán a legtalálóbb a „technológia és kreativitás” lenne. Hihetetlen, hogy milyen irányba viszi a technológiai fejlődés a reklámozást is. Mike Glaser a Google Creative Partnerships globális marketing vezetője a technológia és a kreatív szakma szoros összekapcsolódásáról beszélt az eseményen: „Kimondhatjuk, hogy egy olyan kreatív forradalom közepén élünk, amelyet a technológia hajt. Olyan kampányok születnek, amilyeneket még sosem láttunk: a programozás ugyanolyan fontos részévé vált a reklámszakmának, mint a képi megjelenítés és a szövegírás. A közönséggel való kapcsolatteremtés új módjait hozzuk létre, és minden márkával való közös munka valami olyat eredményez, amivel eddig senki sem találkozott: a technológia újszerű használatát, új utakat az üzenet eljuttatására, újfajta történetmesélést.”

Ebben az egészben az a nagyszerű, hogy ha van a közeledben egy remek informatikus/programozó, van elképzelésed, ötleted, pillanatok alatt népszerűsíteni tudod a termékedet akár világszerte is, hiszen kalkulálnod kell ugyan gyártási költséggel, de hatékony reklámfelületekhez már ingyen is hozzájuthatsz. Ráadásul mindezt a leghatékonyabb audiovizuális reklámokkal teheted meg, ami néhány évvel ezelőtt még csak hatalmas reklámbüdzsével rendelkező nagyvállalatoknak adatott meg.

Ja, hogy nincs melletted remek informatikus/programozó csapat? Ötletben, kreativitásban is szűkölködsz, mivel minden vegyértékedet leköti a napi munka? Ha gondolod, segítünk!

Ajánlott bejegyzések