eb6c7c01c4e98e1f2578f9959463b973 XL

(Kint) lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés – Hatékonyak e még a szakmai kiállítások?


Bár nagy a kísértés, hogy ismét valami online marketing témával álljak elő, de NEEEM, pedig Facebook-éknál, Google-éknál is komoly változások vannak, de nem. Nélkülözhetetlen, megkerülhetetlen, hatékony, de nem uralhatja teljes mértékben sem a blogomat se a marketingedet ez a terület… Úgyhogy most arra szeretnélek rávenni, hogy építsd a kapcsolataidat hús-vér emberekkel is, hidd el, ezzel nem lépsz vissza az őskorba, sőt… 

Ez a néhány hónap a kiállítások időszaka, azon kiállításoké, amelyeket némelyek szőrén szálán eltüntetnek a marketingtervükből, mondván hogy piszok drága és hatékonytalan, és azon kiállításoké, amelyekre számos vállalkozás különös figyelemmel összpontosít; marketingtevékenységük központi eleme.

Nos, akkor most hogy is van ez? Hatékony vagy nem hatékony a kiállításokon való részvétel? Megéri vagy nem éri meg manapság ilyen típusú rendezvényeken részt venni?

A válasz nem egyszerű…

Igen, méregdrága, sok munka és vesződség van vele, irtózatosan fárasztó, ráadásul, ha nem jól csinálod, még teljesen hatékonytalan is. Mennyivel egyszerűbb egy finom kávé mellett, a jó meleg, nyugodt irodában a Facebook-oldaladat babrálni, vagy blogbejegyzést írni, mint a hatalmas kavalkádban potenciális ügyfelekkel, partnerekkel tárgyalni, akiket úgy kell beimádkozni a standra. Ha csak egyetlen napot eltöltöttél már ilyen helyen, tudod, miről beszélek: zsong a fejed a hömpölygő tömegtől, a hangosbemondótól, a standra betévedő érdeklődőről pedig nem tudod, hogy ő most a konkurencia vagy valóban számodra fontos potenciális partner. 

blog kiallitas2

DE… hogy van az, hogy sikeres, jól prosperáló cégek évről évre ott vannak, ráadásul egyedi standdal, attrakciókkal színesítve a részvételüket? Ugye azt Te sem gondolod, hogy egy profitorientált cég megengedné magának, hogy jól kimerüljön, a gatyája is rámenjen, csak ott legyen?

Felfedjem neked a nagy titkot?

Minden a szervezésen, az előkészítésen és a tudatosságon múlik. Ha rutinszerűen lefoglalsz egy standot, aztán mikor eljön az idő kiülsz 3-4 napra, a nyitva tartás idejére, és várod, hogy történjen, aminek történnie kell, nagy valószínűséggel tényleg csak a hatalmas nyüzsi, a zsongás marad osztályrészedül…

Ha viszont sorra veszed, milyen szempontból tudsz profitálni az adott szakmai rendezvényből, mik azok az okok, amelyek miatt érdemes részt venned szakmai kiállításokon, és ezek alapján a szempontok alapján tudatosan előkészíted, lebonyolítod és utánköveted az eseményen való részvételedet, nem maradhat el a siker.

Következő blogbejegyzésünkben megnézzük, mik ezek az okok, amelyeket neked is érdemes átgondolnod, aztán pedig kitérünk arra is, hogy hogyan tudsz egy kiállítási részvételre tudatosan felkészülni.

Ajánlott bejegyzések