542390225756f78888142d54f3d17e01 XL

Legyél érzékeny a változásra! – Responsive honlapot, de azonnal…


Ha te érzékeny vagy a változásra, a honlapodnak is annak kell lennie… mármint a „kijelzőváltozásra”. Ha még nem reagál érzékenyen a különböző eszközök kijelzőméretére, akkor bizony hátrányban vagy, sürgősen változtass ezen, mert értékes ügyfeleket veszíthetsz!

Nemrégiben készült egy Google-kutatás, amely magyar okostelefon-használókat is vizsgált. Az eredményen ma már senki nem lepődhet meg, hiszen legyünk akár az otthonunkban vagy nyilvános helyen, saját két szemünkkel láthatjuk az alig néhány év alatt végbement hatalmas változást.

Azért egy-két adatot nézzünk meg, mert szeretnélek felrázni, ha még nem optimalizáltad a honlapod okoseszközökre!

Az okostelefon-tulajdonosok harmada minden órában ránéz mobiljára, hogy megnézze, érkezett-e e-mail vagy üzenet, történt-e valami érdekes a Facebook-on. Ha pedig netalántán otthon marad az a fránya készülék, máris nem érzi magát biztonságban, de a megkérdezettek közel fele azt állította, hogy ilyen gyakorlatilag elő sem fordul. Ha reggel útnak indulunk, a pénztárca mellett a telefonunk a második számú nélkülözhetetlen tárgy az életünkben, amit ellenőrzünk, hogy nálunk van-e (még a lakáskulcs sem ilyen fontos). Ha pedig álmatlanság gyötri a magyart, minden harmadik okostelefon-tulajdonos nyúl ma már a telefonjához a távkapcsoló vagy egy kedvenc könyv helyett.

Arra a kérdésre, hogy mit szeret legjobban a mobiljában, mi az a szuper tulajdonság, ami leginkább megkönnyíti az életét, tudod, mi volt a felhasználók válasza? Neeem, nem az, hogy bármikor felhívhatja vele szeretteit, hanem hogy bárhol bármit megnézhet és megkereshet rajta. Egyre nagyobb arányban nő a mobilról indított internetes keresések száma világszerte, a statisztikák azt mutatják, hogy az internetes keresések fele ma már mobilon zajlik. (Nálunk még 15% ez az arány átlagosan, de vannak piacok, ahol 30%, azaz a duplája, és a növekedés megállíthatatlan.)

Érted már? Vagy még mindig nem?

blog responsive jo

Ha neked fix szélességű a honlapod, az okoskészülékeken képtelenség olvasni azt a sok okosságot, amit ott felhalmoztál, és potenciális ügyfeleid tucatjait veszítheted el emiatt. Ráadásul már a Google is hátrasorolja az ilyen „ósdi” weboldalakat, ha a keresést okoseszközről indítják, úgyhogy a seo-d miatt is jó, ha elgondolkodsz ezen.

Ma már csak az a vállalkozás lehet sikeres, amelynek honlapja eszköztől, kijelzőtől függetlenül jól olvasható, azaz ha responsive. A responsive honlap lényege, hogy minden eszközön megfelelően jelenik meg, tehát igazodik a kijelző méretéhez.

Lehetséges, hogy nem kell új honlapot készíttetned, elég, ha a meglevőt responsive-vá alakíttatod. Ne habozz, mert már most késő! Keress bátran, szívesen segítünk, akár új honlapban, akár csak az átalakításban gondolkodsz! Ha nem lépsz, a mobilról keresőknek nem téged fog kidobni a Google, hanem a konkurenciádat. Ugye nem ezt akarod!?

Ajánlott bejegyzések